Firewall

jvdkadmin   oktober 25, 2017   Reacties uitgeschakeld voor Firewall

Wat is een firewall?

Een firewall is een van de belangrijke bouwstenen van elke netwerkbeveiliging. De firewall kan gezien worden als een elektronische bewaker aan de poort van jou computer. Het inspecteert alle inkomende en uitgaande data van het netwerk om er zeker van te zijn dat het verkeer veilig is. Als de firewall goed geconfigureerd is, zorgt deze ervoor dat hij alle vereiste toegang toelaat terwijl de verdachte gebruikers of programma’s worden tegengehouden.

Enkele firewall

Een enkele of 1-weg firewall blokkeert alles van het internet wat als niet veilig beschouwd is. Tenzij de gebruiker het toestaat. Als er toch malware door de firewall komt, heb je een goede antivirus nodig. Vroeger was een Windows firewall voldoende, maar nu heb je een goede antivirus nodig die malware en andere bedreigingen stopt. Want als deze voor lange termijn op je computer staan, kan dat zware gevolgen hebben.

Dubbele firewall (two-way)

De dubbele of 2-weg firewall beschermt zowel de bedreigingen die van buitenaf komen als de bedreigingen aan de binnenkant. Als je al geïnfecteerd bent door malware, kan je gemakkelijker een slachtoffer worden van een nieuwe aanval in de toekomst. En dit kan een aanval zijn die je persoonlijke informatie wilt verzamelen. Uiteraard bieden wij diverse soft/-hardware aan om dit voor u netjes onder controle te houden.